Chemia kuchni.
Tom I-II. Przekład z niemieckiego dokonany z 2-go poprawionego wydania. Warszawa 1873. Nakł. Redakcyi "Przeglądu Tygodniowego". 16, s. 118, [2]; 148, [6], oraz:
- TAINE Henryk - O ideale w sztuce. Odczyty publiczne w Szkole Sztuk Pięknych. Przełożył F(eliks) Mierzejewski. Warszawa 1873. Nakł. Radekcyi "Przeglądu Tygodniowego". 16, s. 118, [2], opr. płsk. z epoki.
Otarcia i zaplamienia oprawy. Miejscami zażółc. kart. Stan dobry. Zawiera m.in.: Trucizny kuchenne; Smak; Obywatelski stół; Napoje; Dzieje sztuki kuchennej i sztuki jedzenia; pokarmy narodowe; Kuchnia narodów i jej znaczenie. Pozycja autorstwa Ule Otto jest druga w kolejności bloku książki.
Recently viewed
Please log in to see lots list
Favourites
Please log in to see lots list