Styl: czerwone, wytrawne
Rocznik: 2013
Pochodzenie: Santa Cruz, Kalifornia, USA
Szczepy: Grenache (55%), Syrah (25%), Mourvèdre (16%), Cinsault (4%)
Potencjał dojrzewania: 2026
Punktacja: 93 (Wine Enthusiast)
Recenzja: Wino stanowi mieszankę szczepów klasycznie stosowaną w rodańskiej apelacji Châteneuf du Pape – nie bez powodu, gdyż właściciel winnicy, Randall Graham, był jednym z pionierów ruchu tzw. Rhone Rangers, czyli producentów z Kalifornii stawiających właśnie na szczepy z Doliny Rodanu. Inną charakterystyczną cechą jego metod produkcji jest niski interwencjonizm w naturalne procesy tworzenia wina np. stosuje bardzo niskie poziomy dwutlenku siarki. Wino jest złożone i kipi soczystym owocem: czerwone porzeczki, śliwki, jagody, morwa. Wino zdecydowanie wymaga 1-2 godzin w dekanterze, a najlepiej odłożyć je na jeszcze dwa-trzy lata do piwnicy.