Wild Fields Single Malt Wheat Polish Whisky wytworzona jest w tradycyjny sposób. Nie jest filtrowana na zimno, dojrzewa w polskich dębowych beczkach. Wyprodukowana została w jednej partii, w jednej destylarni, a głównym surowcem używanym przy produkcji jest tradycyjna odmiana polskiej pszenicy. Whisky ta ma złocistą barwę co od razu sugeruje jej młody wiek. Kombinacje nut smakowych oraz zapachu są bardzo specyficzne. Na języku można wyczuć intensywne bo dymne, oleiste, słone może i nawet delikatnie rybne smaki. W kwestii zapachu jest bardzo podobnie wyczuwalna jest nuta marynowanego łososia a także ziemista wręcz ściągająca woń. Całość doświadczenia kończy się szybko, lekko wyczuwalną mieszanką wszelkich zawartych w niej aromatów. Butelka numer 84 z 156 Noty degustacyjne: Barwa: Złota Zapach: Ściągający, ziemisty, nuta marynowanego łososia Smak: Dymny, oleisty, delikatnie rybny, słony Finish: Lekki Aftertaste: Krótki Wszystkie produkty Wild Fields powstały we współpracy ze światowej sławy Scotch Whisky Master Distiller & Master Blender John McDougall.