KUCHARKA doskonała wiedeńska podaiąca przepisy różnych przednich potraw. Jakie są: I. Postne suppy z bulecikami; potrawy z iay, mąki, leguminy; ryby, raki, ostrzygi, ślimaki, żaby, marmelady, kaszki, kompoty. II. Bullety pod rosół, wołowe mięso, różne do niego sosy; potrawy z iarzyn, z mięsa gotowanego, opiekanego, duszonego, z ptastwa i zwierzyny, tudzież pasztety mięsne i postne. III. Torty rozmaite; konfitury i soki cukrowe; marynaty i konserwy różnych rzeczy. Warszawa: [b.w.], 1825. - 152, [8] s., [1] k. ryc. 18 cm, opr. psk. z epoki. Przepisy kuchni austriackiej. Okładka poprzecierana z zagięciami narożników. Wewnątrz miejscami zbrązowienia papieru i ślady po zacieku. Uzupełniony ubytek narożnika na k. tyt.