RAJSTWO czyli błogość odżywiania się surowemi roślinami. Niezbędne uzupełnienie każdej książki kucharskiej. (Z licznemi rycinami). Berlin [1904]. Nakł. wydawnictwa "Przewodnika Zdrowia". 16d, s. 87 + 15, [1]. opr. ppł. z epoki z zach. okł. brosz.
Blok lekko nadpęknięty, drobne zaplamienia. Podpis własn. Praca opatrzona mottem: "Główną żywność ludzką przyroda gotuje w słońcu!". Zaw. m.in.: Pochodzenie kuchni, Strata na wartości przez działanie ognia, Uproszczenie gospodarki pokarmowej, O przysposabianiu roślin, Przepisy do potraw surowych, Spis potraw (tygodniowy) dla ścisłych surowników, Kuchnia postępowa, Rośliny parzone, Napoje, Dla lubicieli octu, Tapioka, Owsianka, Kukurydza, Mak, Sosy. Na końcu reklama wydawnictwa.
Zuletzt angesehen
Bitte melden Sie sich an, um die Liste der Lose zu sehen
Favoriten
Bitte melden Sie sich an, um die Liste der Lose zu sehen