PANEK Kazimierz - Jarstwo a hygiena żywienia. Lwów 1906. Towarzystwo Wydawnicze. 16d, s. [6], 172, [2]. brosz.
Otarcia przedniej okł., tylna okł. obca, ostatnia strona nieco zabrudzona. Podpis własn. Zaw. m.in.: Jarstwo w starożytności, Jarosze bezwzględni i względni, Człowiek stworzeniem roślinożernym, Ujemny wpływ mięsa na usposobienie człowieka, Trujące własności mięsa, Pokarmy zwierzęce a roślinne, Umiarkowanie w jedzeniu, O mięsnej wieczerzy, Przeciwskazania dla jarstwa i partacze zawodowi. Autor książki był znanym bakteriologiem, rektorem Akademii Medycyny Weterynaryjnej we Lwowie, autorem wielu prac naukowych, także zapalonym taternikiem.
Recentemente visualizados
Efetue login para ver a lista de itens
Preferidos
Efetue login para ver a lista de itens