Alina GNIEWKOWSKA - Współczesna kuchnia domowa. Skarbczyk kulinarny potraw mięsnych, jarskich, ciast, marynat oraz ważniejszych sekretów gospodarskich; Warszawa 1929/Nakładem Stowarzyszenia Pracowników Księgarskich/s. [4], 366, niezn. zabrudzenia i zaplamienia kart i obcięć/ppł. introlig., niezn. przybrudzenia i otarcia opr., niezn. otarcia grzb., rogów i krawędzi opr., 23 cm.
Wydanie IV dopełnione
Zawiera rozdziały:
Zupy
Zupy postne i jarskie
Zupy zimne
Sosy
Sosy zimne
Dodatki do zup
Ciasta do pasztetów. Pasztety. Paszteciki i pierogi ruskie
Wołowina
Cielęcina
Baranina
Wieprzowina
Drób i zwierzyna
Ryby i raki
Jarzyny i grzyby
Potrawy mączne, babki zapiekane, jaja i kasze
Sałaty
Leguminy
Lody i galarety
Kompoty
Ciasta, baby, mazurki
Ciastka
Spiżarnia i zapasy zimowe
Napoje
Przekąski, vinaigretty, majonezy itd.
Posiada alfabetyczny spis rzeczy.
Ostatnio oglądane
Zaloguj się aby zobaczyć listę pozycji
Ulubione
Zaloguj się aby zobaczyć listę pozycji