Wyszukiwanie zaawansowane Wyszukiwanie zaawansowane
121

BRILLAT-SAVARIN, Jean Anthelme - Physiologie des Geschmacks / in gekürzter Form übertragen von Emil Ludwig...

add Twoja notatka 
Opis pozycji
BRILLAT-SAVARIN, Jean Anthelme - Physiologie des Geschmacks / in gekürzter Form übertragen von Emil Ludwig. Leipzig 1913, Insel-Verlag. 22 cm, s. XIII, [1], 161, [1], ilustr. ; opr. wyd. : psk ze złoceniami.
"Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej" Jeana Anthelme'a Brillat-Savarina (155-1826) - franc. prawnika, polityka i pisarza. Dzieło, które przyniosło mu największy rozgłos nie jest książką kucharską w potocznym rozumieniu, ale jednym wielkim "hymnem" na cześć biesiadowania i rozkoszy stołu, pełnym anegdot i ciekawostek. Ładne niem. wyd. przygotowane przez Emila Ludwiga, z ilustr. z XIX-wiecz. edycji franc. Lekkie przetarcia zgięcia wyklejek, poza tym stan bardzo dobry, efektowny, dekoracyjny grzbiet, staranna edycja Insel-Verlag.
Aukcja
51 Bydgoska Aukcja Antykwaryczna książek, kartografii, grafiki i malarstwa
gavel
Data
10 grudnia 2022 CET/Warsaw
date_range
Cena wywoławcza
26 EUR
Cena sprzedaży
brak ofert
Pozycja nie jest już dostępna
Wyświetleń: 17 | Ulubione: 0
Aukcja

Bydgoski Antykwariat Naukowy

51 Bydgoska Aukcja Antykwaryczna książek, kartografii, grafiki i malarstwa
Data
10 grudnia 2022 CET/Warsaw
Przebieg licytacji

Licytowane będą wszystkie pozycje

Opłata aukcyjna
10.00%
OneBid nie pobiera dodatkowych opłat za licytację.
Podbicia
  1
  > 10
  200
  > 20
  500
  > 50
  1 000
  > 100
  2 000
  > 200
  5 000
  > 500
  10 000
  > 1 000
  20 000
  > 2 000
  50 000
  > 5 000
 
Regulamin
O aukcji
FAQ
O sprzedawcy
Bydgoski Antykwariat Naukowy
Kontakt
Bydgoski Antykwariat Naukowy Wiesław Dreas
room
Stary Rynek 3
85-105 Bydgoszcz
phone
+48 52 322 19 77
keyboard_arrow_up