Gałecka Kulzowa KUCHNIA POLSKA
Ilustracje H.ŻERAŃSKA ; M.Arct, Warszawa (brak roku wyd. ale przed 1939) Oryginalna oprawa wydawnicza
Spis rozdziałów: I. Organizacja gospodarstwa domowego;II. Urządzanie kuchni i spiżarni;III. Ogólne uwagi o składnikach pokarmowych i ich roli w organizmie;IV. O najważniejszych produktach odżywczych;V. Wskazówki praktyczne;VI. Kilka słów o przyjęciach;VII. Dyspozycje śniadań, obiadów i kolacyj;VIII. Zupy;IX. Dodatki do zup;X. Sosy. Dodatki do potraw;XI. Pazstety, paszteciki, kanapki;XII. Ryby, skorupiaki, ślimaki;XIII. Mięso zwierząt domowych;XIV. Ptactwo domowe;XV. Zwierzyna;XVI. Potrawy z resztek;XVII. Jarzyny i grzyby;XVIII. Sałaty;XIX. Potrawy z jaj, mąki i kaszy;XX. Leguminy;XXI. Lody, sorbety;XXII. Napoje gorące i zimne;XXIII. Kompoty;XXIV. Surówki;XXV. Ciasta;XXVI. Przetwory jarzynowe;XXVII. Przetwory owocowe;XXVIII. Odżywianie w chorobie;Wykaz potraw dietetycznych; Spis rycin Wydanie IV,;Format 23,5x16cm;Stron 690