ZAWADZKA Wincenta
KUCHARKA LITEWSKA
Przepisy gruntowne i jasne, własnem doświadczeniem sprawdzone, sporządzania smacznych, wykwintnych, tanich i prostych rozmaitych rodzajów potraw tak mięsnych jako i postnych, oraz ciast, legumin, lodów, kremów, galaret, konfitur i innych desserowych przysmaków... tudzież rozlicznych aptecznych zapasów, konserw i rzadszych specjałów
, ... Z przydaniem na początku książki: Dokładnej dyspozycji stołu,
przez W.A.L.Z.
Wyd. 3. popr. i znacznie pomnożone
Wilno 1863, Drukiem Józefa Zawadzkiego, str. XXVIII, 519, [1], format: 13x20 cm
TWARDA OPRAWA SKÓRA WSPÓŁCZESNA. OKŁADKI OKOLONE ZŁOCONĄ BORDIURĄ. GRZBIET Z WYPUKŁYMI ZWIĘZAMI, ZŁOCENIAMI I DWOMA SZYLDAMI. WSZYSTKIE OBCIĘCIA KART BARWIONE.
Stan BDB/ nieliczne przebarwienia, egzemplarz po fachowej konserwacji, EFEKTOWNA OPRAWA