KUCHNIA POLSKO-FRANCUSKA
May-Julienne KUCHNIA POLSKO-FRANCUSKA.581 przepisów przyrządzania smacznych zakąsek, zup, potraw mięsnych, rybnych i jarzynowych, sosów, kompotów i konfitur, ciast, legumin etc.
Spis rozdziałów:
Rozdział I – Zakąski(zimne, ciepłe)
Rozdział II – Zupy
Rozdział III – Sosy (zimne, ciepłe)
Rozdział IV – Ryby(morskie, słodkowodne)
Rozdział V – Mięsiwa(wołowe, cielęce, baranie, jagnięce i koźlęce, wieprzowe, dziczyzna, drób, wnętrzności i podroby)
Rozdział VI – Jarzyny(grzyby, jarzyny suszone, ryż, kasze)
Rozdział VII – Potrawy mączne i ciasta(kremiki. Lukry i ozdoby do ciast, mazurków i tortów)
Rozdział VIII – Leguminy słodkie i deser
Rozdział IX – Konfitury, marmelady i galaretki
Każdy przepis podany w języku polskim i francuskim.
Księgarnia polska w Paryżu, [1947].Broszura; wym.19x14,5cm; str.372,Blok luźniejszy, okładka odchodzi na grzbiecie – podklejenia taśmą, przybrudzenia.Stan mniej niż dobry
Ostatnio oglądane
Zaloguj się aby zobaczyć listę pozycji
Ulubione
Zaloguj się aby zobaczyć listę pozycji