365 obiadów
Ćwierczakiewiczowa Lucyna - 365 obiadów.Wydanie dwudzieste czwarte(gruntownie poprawione)
Spis rzeczy zawiera rozdziały:
I – Zupy, zupy postne, Zupy zimne,
II – Rozmaite dodatki do zup
III – Sosy, Sosy zimne
IV – Ciasto do pasztetów, Pasztety gorące i zimne
V – Paszteciki i pierogi ruskie
VI – Wołowina
VII – Cielęcina
VIII – Baranina
IX – Wieprzowina
X – Drób
XI – Zwierzyna
XII – Ryby
XIII – Jarzyny
XIV – Różne mączne i jajeczne potrawy
XV- Leguminy
XVI – Leguminy zimne
XVII – Kremy, galarety i t.p.
XVIII – Kompoty
XIX - Sałaty
Nakład i własność Jana Fiszera, Warszawa [1923]; Oprawa płpł.;wym.19x14cm; str.458.Pęknięcie płótna na grzbiecie, niespójny blok, zabrudzenia.Stan mniej niż dobry.
Ostatnio oglądane
Zaloguj się aby zobaczyć listę pozycji
Ulubione
Zaloguj się aby zobaczyć listę pozycji