Współczesna kuchnia domowa
Gniewkowska Alina - Współczesna kuchnia domowa.Skarbczyk kulinarny potraw mięsnych, jarskich, ciast, marynat oraz ważniejszych sekretów gospodarskich.
Spis rzeczy w rozdziałach:
I – Zupy, Zupy postne i jarskie, Zupy zimne,
II – Sosy
III – Dodatki do zup
IV – Ciasta do pasztetów.Pasztety,Paszteciki i pierogi ruskie
V – Wołowina
VI – Cielęcina
VII – Baranina
VIII – Wieprzowina
IX – Drób i zwierzyna
X – Ryby i raki
XI – Jarzyny i grzyby
XII – Potrawy mączne i jaja
XIII – Sałaty
XIV – Leguminy
XV – Lody i galarety
XVI – Kompoty
XVII – Ciasta, baby i mazurki
XVIII – Ciastka
XIX – Spiżarnia i zapasy zimowe
XX – Napoje, poncze, sorbety
Nakładem Stowarzyszenia Pracowników Księgarskich, Warszawa 1923r.Oprawa ppł.; wym.21x15,5cm; str.336.Okładka bardzo powycierana, blok luźnu, kilka kartek luzem w tym tyt., na kilku kartkach postrzępione znacznie krawędzie, notatki ołówkiem na wyklejce.Stan mniej niż dobry.
Ostatnio oglądane
Zaloguj się aby zobaczyć listę pozycji
Ulubione
Zaloguj się aby zobaczyć listę pozycji